Smart Infra

 • ASTRIN is in 1995 opgericht als de brancheorganisatie en de belangenbehartiger van de verkeersindustrie heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld als de branchevereniging voor Smart Infra.
  We zien dat de verkeersindustrie verandert. De komst van zelfrijdende en ‘connected’ cars heeft grote consequenties. Verkeer is steeds meer een onderdeel van de gehele infrastructuur: zonder slimme infrastructuur zullen zelfrijdende auto’s nog meer in de file staan, dan nu al het geval is.

  De branche, onze sector komt in beweging en verandert. Andere spelers, andere ketens en andere samenwerkingen. Verkeersindustrie staat niet op zich, maar is een deel van de infrastructuur in de openbare ruimte. Een onderdeel van een industrie die steeds meer zich richt op slimme oplossingen. Daarom is ASTRIN de branchevereniging van de Smart Infra.

  Snelbinder

   

   

   

   

   

   

 • Smart Infra industrie

  U vindt meer informatie over onze leden en hun leveringsprogramma’s in onze bedrijvengids.

  Voor ASTRIN is Smart Infra:
  Alle technologie die functionaliteit toevoegt voor de gebruiker en/of beheerder in de fysieke openbare ruimte

De volgende technologieën maken onderdeel uit van de smart infra industrie

 • Mobiliteit en verkeer

  De leden van ASTRIN zijn leveranciers in de verkeersindustrie voornamelijk gericht op het wegverkeer. Voor de tachtigerjaren van vorige eeuw was de verkeersindustrie relatief laag ontwikkeld. Nu bestaat de verkeersindustrie, uit een grote diversiteit van bedrijven en gaan de ontwikkelingen sneller dan ooit.

  – lees meer

 • Openbare verlichting

  De Openbare Verlichting (OVL) industrie is de laatste jaren veel veranderd. Naast dat traditionele en gasontladingenslampen worden vervangen door LED lampen, komen steeds meer dynamische OVL systemen in het straatbeeld. Bovendien zijn openbare verlichtingsinstallaties buitengewoon geschikt om diverse ‘smart city’ toepassingen te faciliteren en te combineren.

  – lees meer

 • Riool technologie

  Een minder zichtbaar onderdeel van de infratechniek bevindt zich onder onze straten en pleinen: onze rioolsystemen. Iedereen vertrouwt erop dat deze systemen werken. Bedrijven actief in deze branche zorgen voor veilige systemen die ook bij de zwaarste buien overstromingen voorkomen.

  – lees meer