Nominatie ASTRIN DNA-Awards 2017

ASTRIN in de spotlight met nominatie ‘vernieuwende vereniging’

De Nederlandse Associatie is een vereniging van, voor en door verenigingen. Op 15 juni reikt zij voor de tweede keer de DNA award uit. Dit jaar is het thema ‘vernieuwende vereniging’. ASTRIN is trots op de nominatie voor deze award, maar natuurlijk zeer blij verrast met de selectie bij de laatste drie finalisten.

De selectie van de aanmeldingen is gemaakt door een zeskoppige vakjury met een brede achtergrond:

Hester Duursema, Koninklijke BLN- Schuttevaer
Lobke Mentrop, Werkgevers in de sport
Tim van der Rijken, VACO
Ilona Azar de  Vlieger, Aedes, vereniging van woningcorporaties
Marcel Gasseling, Gasseling Search
Jeanne Hoogers, DNA, hoofdredacteur VM

De jury schrijft lovend in haar rapport: “Vereniging ASTRIN is een kleine branchevereniging die een voorbeeldige transformatie doormaakt van focus op vak en techniek naar focus op toekomst in de markt, kortom er is echt opnieuw gekeken naar de Why van de vereniging. Dat is nu bij ASTRIN: Hoe kunnen we ervoor zorgen dat leden een toekomst hebben? Wat moeten ze/we daarvoor kunnen en wat moeten ze anders gaan doen? Anders denken over techniek. Anders samenwerken. Anders omgaan met opdrachtgevers. Niet de gemakkelijkste verandering in een hele technische branche.”

ASTRIN is erg blij met de erkenning van de jury, goed om te zien dat onze koersverandering ook gewaardeerd wordt op dit niveau.

Naast ASTRIN werden ook KNHS – Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie en NCR (vereniging van en voor coöperaties) genomineerd voor deze categorie.

Op 15 juni kiezen de deelnemers van het DNA-jaarcongres 2017 de winnaar aan de hand van een presentatie op film en de aanbevelingen van de jury.

 

Posted in: