Montad opent nieuwe vestiging in het Noorden

Montad en TAUW gaan hun samenwerking op het vlak van openbare verlichting intensiveren. Met de doelstelling van het Rijk om in 2020 minimaal 40% van de bestaande openbare verlichting van slim energiemanagement en energiezuinige (LED)-verlichting te voorzien, is er de komende jaren veel werk te verzetten.

Zowel Montad als TAUW adviseren gemeenten en provincies op alle aspecten van openbare verlichting. Door de specifieke kennis van Montad op het gebied van elektrotechnische installaties te combineren met de brede kennis van advies- en ingenieursbureau TAUW, zijn zij als combinatie in staat onze klanten van A tot Z te bedienen. Dat is uniek in deze dynamische markt.

De afgelopen jaren hebben Montad en TAUW al in diverse projecten en voor verschillende opdrachtgevers samengewerkt op het gebied van openbare verlichting. Voor bijvoorbeeld de gemeente Leiden stellen we gezamenlijk (verlichtings)ontwerpen op, maken kabelberekeningen, schrijven bestekken en houden toezicht bij de realisatie. In de regio Groningen zijn we gezamenlijk verantwoordelijk voor het beheer & onderhoud van de openbare verlichting van de provincie en 18 gemeenten.

Met o.a. het project in Groningen is Montad haar landelijke dekking aan het uitbreiden. Om dit extra kracht bij te zetten en om de samenwerking met TAUW verder te intensiveren, gaat Montad een vestiging in het Noorden van het land openen.

Montad-Noord zal onder leiding komen te staan van Robbert Dijkema die per 1 april 2015 de overstap zal maken van TAUW naar Montad.

Door de expertise te bundelen, werken Montad en TAUW samen verder aan het (door)ontwikkelen en het naar de markt brengen van slimme, duurzame systemen/oplossingen en aan de (be)leefbaarheid van de ruimtelijke omgeving.

Bron: Persbericht Montad, 27 februari 2015