Intertraffic 2014: geslaagd podium voor Nederlandse verkeersbranche

Met bijna 26.000 bezoekers was de afgelopen editie van Intertraffic in Amsterdam een belangrijk podium voor de verkeersbranche. Ook voor Nederlandse partijen, blijkt uit een korte rondgang onder enkele ASTRIN-leden die als exposant deelnamen.

Na een afwezigheid in 2012 was HIG Traffic Systems dit voorjaar weer op Intertraffic vertegenwoordigd. “We hebben gekozen om te focussen op één specifieke productgroep: tunneltechnische systemen en producten”, aldus Mark Hofman. “We hebben op de stand een simulatiemodel van een tunnel nagebouwd.” Aan de hand hiervan kon het hele HIG-portfolio worden gedemonstreerd, met onder meer armaturen, pictogrammen, evacuatieverlichting, geluidsbakens, een SOS-systeem voor het detecteren van snelheidsonderschrijding, de nieuwste generatie LED-lijnverlichting én een nieuw hoogtedetectiesysteem. Wat Hofman betreft was de keuze voor sterke focus de juiste. “Er wordt in Nederland de komende jaren veel geïnvesteerd in het bouwen en renoveren van tunnels. We merken dat we steeds vaker gevraagd worden om al in de ontwerpfase van een project aan te schuiven en een compleet ontwerp voor de tunnelveiligheid op te pakken. Intertraffic was een uitstekend podium om die aanpak uit te dragen.”

Fiets in de schijnwerpers

Ook Brimos heeft een geslaagde beurs achter de rug, vertelt Gregor Brugman. “Op onze stand presenteerden we onder meer een nieuw VBS-systeem, een nieuw 19-inch DRIP en koud asfalt, ideaal voor snel repareren van beschadigingen in het wegdek. Het hoogtepunt was de toekenning van de Innovation Award voor ons fietsparkeer- en -beheersysteem. Dat we daarnaast ook nog de overkoepelende Innovation Award wonnen, was extra bijzonder.” Het paste wel in een trend die je op de beurs zag, vindt Brugman. “De veranderende verkeersstromen in steeds groter wordende steden vragen om anders denken, met meer aandacht voor OV – en doorlopende reistijdinformatie – én de fiets.”

Bart Lastdrager van ERDI onderschrijft dat laatste. “Hoogtepunt van de beurs was voor ons de grote belangstelling voor ons Fietsparkeer Management Systeem, een soortgelijke oplossing als die van de HR Groep. Daarnaast presenteerden we op onze stand onder meer onze oplossingen voor selectieve toegang, waarbij we vooral focusten op wet- en regelgeving. Alles bij elkaar hebben we een goede beurs achter de rug en veel waardevolle contacten gelegd. Al zie je wel dat de beurs erg internationaal georiënteerd is.”

Internationale focus

Margreet Heerspink van Imtech herkent de steeds grotere internationale focus. Die ook terug te zien was in de stand van Imtech. “Onze doelstelling was om de bezoeker ons brede portfolio als Total Solution Provider te laten ervaren. Daarbij hebben we een breed scala aan oplossingen en diensten uit heel Europa, Noord America en Brazilië tentoongesteld. Met projecten van Traffic Management Systemen in Kopenhagen en St. Petersburg tot aan parkeertechnologie in Rio de Janeiro, tunneloplossingen in Maastricht en telecommunicatienetwerken in Brussel.” Een hoogtepunt voor Imtech was de nominatie van het ImCity-systeem voor de Innovation Award. “Daarnaast blijft het bijzondere aan Intertraffic de gelegenheid om in korte tijd heel veel mensen te spreken. Dit is en blijft hét platform voor onze industrie, iedereen is aanwezig.”

Ook Freek van der Valk van Swarco noemt de steeds sterkere internationale sfeer op de beurs. In zijn geval waren het desondanks juist ook de Nederlandse bezoekers die de beurs voor Swarco tot een succes maakten. “Die verdiepen zich steeds meer in onze producten en systemen. We hadden onze stand ingericht rondom de thema’s Urban, Interurban, Parking en Public Transport. Daarnaast presenteerden we op centraal niveau diverse applicaties en R&D op het gebied van coöperatieve systemen die we samen met Audi in Berlijn en Verona hebben toegepast. Ook presenteerden we een nieuwe oplossing 3-in-1 oplossing voor mobiele rijstrooksignalering (MRS, TRS en DRIP) gevoed met zonne-energie.” Persoonlijk hoogtepunt voor Van der Valk was de uitreiking door RWS van een Verklaring van Geen Bezwaar voor het nieuwe wegkantsysteem conform WKS 1.3 van Swarco. “We zijn een nieuwe aanbieder op deze markt, en dat we als eerste deze VGB behalen is dus heel mooi.”