Handelsmissie Urban Mobility & ITS – Rio de Janeiro en Sao Paulo

Handelsmissie Urban Mobility & ITS – Rio de Janeiro en Sao Paulo – 31 maart tot 4 april

In opdracht van de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland organiseert het Nederlands Centrum voor Handelsbevordering, NCH, met haar lokale partner Holland Brazil en in samenwerking met de Nederlandse consulaten-generaalin Rio de Janeiro en São Paulo , een uitgaande missie naar Brazilië.

De missie, die plaats zal vinden in de eerste week van april, staat open voor Nederlandse bedrijven die producten en/of diensten bieden in Urban Mobility en Intelligent Transport Systems (ITS). Het programma zal bestaan uit een aantal vaktechnische seminars, een collectief bezoekprogramma en individuele matchmaking met Braziliaanse counterparts.

Brazilië is dankzij de onstuimige economische groei van het afgelopen decennium (gemiddeld zo’n 4%) geconfronteerd met enorme logistieke uitdagingen. De groeiende import- en exportcijfers zetten de gehele infrastructuur van het land onder druk, maar ook de toenemende urbanisering en de concentratie van inwoners in de grote steden zorgen voor problemen. Wie een dag in São Paulo (11,3 miljoen inwoners) doorbrengt weet al snel dat drie uur vastzitten in de ochtendspits geen uitzondering is en dat het gedurende die reis geen goed idee is om de ramen open te zetten in verband met de slechte luchtkwaliteit.

Er liggen op het gebied van Urban Mobility en Intelligent Transport Systems dus kansen in dit enorme land. In Nederland zijn wij er dankzij de grote bevolkingsdichtheid en het bijkomende gebrek aan ruimte erg goed in geworden om oplossingen voor dergelijke problemen te bedenken, zo is het openbaar vervoer van zeer hoge kwaliteit en wordt via intelligente systemen ook het wegverkeer continu in goede banen geleid. Vandaar dat gedurende deze missie Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen de kans krijgen om met de juiste Braziliaanse partijen in gesprek te gaan om aanknopingspunten voor samenwerking te verkennen.

De missie, die georganiseerd wordt in het kader van het programma Starters International Business (SIB), valt samen met een bezoek van Staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu aan Brazilië. Op donderdag 3 april valt het missieprogramma dan ook samen met haar programma. Het SIB-programma heeft als primair doel het stimuleren van duurzame internationalisering van internationaal onervaren MKB-bedrijven. Het wordt daarom ook ondernemers die nog geen internationale ervaring hebben aangeraden om deel te nemen, meer informatie over SIB is te vinden op de RVO website.

Online aanmelden

Direct aanmelden: jbruin@nchnl.nl Deelname aan deze handelsmissie bedraagt 450,- euro (excl. BTW). Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening. De aanmelding sluit op 7 maart 2014.

Programma

Een intensief programma met zowel inhoudelijke evenementen als informele netwerkgelegenheden zal de deelnemers uitgebreid de kans bieden om contacten te leggen die moeten leiden tot toekomstige opdrachten. Het programma ziet er in grote lijnen als volgt uit:

Dag

Programma

Zo 30 maart Vertrek naar en aankomst in Rio de Janeiro
Ma 31 maart Briefing, matchmakingbijeenkomst, collectieve bezoeken
Di 1 april Collectieve bezoeken, individuele matchmaking, ’s avonds netwerkreceptie
Wo 2 april Vlucht naar São Paulo, collectieve bezoeken, Holland Borrel (op beurs Intermodal South America)
Do 3 april Seminar/workshop duurzame mobiliteit in aanwezigheid van Staatssecretaris Mansveld van I&M
Vr 4 april Follow up afspraken, evaluatie, ‘s avonds vertrek naar Nederland

Deelname

Deelname aan de activiteit staat open voor alle Nederlandse bedrijven die in deze sectoren actief zijn en interesse hebben in het zakendoen met Brazilië. Aanmelden voor deze missie naar Brazilië geschiedt via e-mail: jbruin@nchnl.nl

Contact

RVO, Suzanne Bouman, T 088 602 1028, E suzanne.bouman@rvo.nl

NCH, Jan Bruin, T 070 344 1551, E jbruin@nchnl.nl

Posted in: