Feestelijke uitreiking eerste certificaat versie 1.2 aan de firma ELSPEC BV

De Dag van de Openbare Ruimte begint met de feestelijke uitreiking van het eerste certificaat voor het ALiS Protocol versie 1.2 aan de firma ELSPEC BV voor hun Eurel Lighting management system.

Twee dagen lang staat de Expo Houten in het teken van De Openbare Ruimte. Daarbij is er veel aandacht voor Openbare Verlichting (OVL). Voor het eerst staan de bij de ALiS Foundation aangesloten leveranciers herkenbaar op de beurs en vertellen de bezoekers hun verhaal over het ALiS Protocol. Ook de ALiS Foundation staat op de beurs. Directeur Gertjan Eg:

Enkele weken terug publiceerden we versie 1.2. Met deze verbeterde versie van het protocol verwachten we veel belangstelling van wegbeheerders. Er bestaat al jaren behoefte aan een standaard die er voor zorgt dat systemen van verschillende leveranciers met elkaar en naast elkaar kunnen werken. Het ALiS protocol garandeert deze interoperabiliteit nu en voor de toekomst.

Sinds de publicatie zijn leveranciers druk bezig met implementatie. ELSPEC BV heeft in zeer korte tijd hun systeem aangepast. Eg:

“Het is geen toeval dat ELSPEC nu als eerste een certificaat voor versie 1.2. in ontvangst kan nemen. Ze zijn nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van de standaard en waren ook voor versie 1.1 de eersten die aantoonbaar de implementatie met succes hebben uitgevoerd. Het doet mij dan ook veel genoegen dit certificaat uit te reiken namens de ALiS Foundation. Op de Dag van Verkeer en Mobiliteit eind november zullen er ongetwijfeld meer volgen.”

Op de beurs staan 14 aan ALiS deelnemende leveranciers. Zowel leveranciers van hardware als software zijn vertegenwoordigd. Voor wegbeheerders is er echt wat te vergelijken. Ondanks het feit dat al deze leveranciers een systeem leveren dat combineerbaar is, zijn er nog verschillen in functionaliteit en technische mogelijkheden. Wij verwachten u en staan u graag te woord.

2015-10-07 Uitreiking ALiS certificaat 1.2 Elspec

‘Foto: Ivo Ketelaar, Infrasite’

Posted in: