(Inter)nationaal programma bekend “slimme mobiliteit op de weg”

Van woensdag 25 maart tot en met woensdag 1 april 2015 is de Automotive Campus te Helmond de hotspot tijdens de Automotive Week 2015. ‘Smart Mobility on the road’ is het centrale thema van de week. De Automotive Week markeert hiermee de stap naar een landelijke opschaling van smart mobility. Een landelijke inzet zorgt voor versnelling van de vernieuwing.

Tipje van de sluier
Afgelopen december werd alvast een tipje van de sluier opgelicht met de aankondiging van drie vooraanstaande evenementen: het interactieve openingssymposium met de opening van de nieuwe Innovatiecentrale, het tiende Automotive Congres over Talking Traffic en de uitreiking van de Driven Award voor de slimste mobiliteitsoplossing die bijdraagt aan schoner, sneller en veiliger verkeer.


Programma nu online!
Vanaf vandaag is het gehele programma voor de Automotive Week 2015 te vinden op de website www.automotiveweek.nl. Alle evenementen leggen de nadruk op ontwikkeling van nieuwe technologie, toonaangevende concepten en interactie tussen weggebruiker, wegkant en voertuig.

Projectleider Gert Blom: “We zijn trots op dit veelzijdige programma dat wij samen met 12 partners voor elkaar hebben gekregen. De evenementen en demo’s, die tijdens de Automotive Week op de Automotive Campus in Helmond, maar ook daarbuiten, worden gepresenteerd, zijn toonaangevend voor de snelle uitrol van smart mobility in Nederland.”

Enkele hoogtepunten uit het programma:

  • TNO demonstreert in samenwerking met DAF het Truck Platooning met twee trucks op de N270. Het gaat om twee virtueel gekoppelde vrachtwagens, waarbij één chauffeur rijdt en de andere (tweede) chauffeur geen rijtaak heeft. Deze unieke demonstratie is de start van een serie tests op de openbare weg, in het echte verkeer, om aan te tonen dat Truck Platooning het wegtransport efficiënter, zuiniger, schoner en veiliger maakt.
  • TU Eindhoven organiseert de Smart Mobility Research Meet. Een evenement waarbij mobiliteit wetenschappelijk wordt benaderd. In korte presentaties (‘pitches’) vertellen TU/e onderzoekers waar zij mee bezig zijn, wat daarin de uitdaging is en hoe dat de maatschappij verder kan helpen.
  • Fontys zal de resultaten van innovatieve studenten projecten laten zien met rijdende demo’s tijdens het Automotive Congres.
  • Compass4D organiseert een workshop voor professionele gebruikers (wegbeheerders, vervoerders en hulpdiensten) waarbij wordt ingegaan op de praktische aspecten van invoering van ITS toepassingen. Hoe kunnen deze toepassingen grootschalig in Europa worden ingezet voor operationeel verkeersmanagement?
  • Deze week de laatste kans voor deelnemers om zich aan te melden voor de Driven Award. Bedenkers van slimme mobiliteitsoplossingen maken kans op de Driven award. Het kan gaan om ideeën geboren in Helmond, uitgevoerd waar ook ter wereld. Maar ook om ideeën van buiten de regiogrenzen die in de regio Helmond gestalte kregen. Het belangrijkste is dat ze bewijzen dat je voor slimme mobiliteit niet in de grote wereldsteden, maar gewoon in Helmond moet zijn: the City of Smart Mobility. Pak het podium en meld je slimme oplossing aan via www.drivenbyhelmond.nl/award, het kan nog tot maandag 9 februari 2015.


Bekijk hier een impressie van de Automotive Week 2015 >>

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en programma updates via de website www.automotiveweek.nl en volg ons op twitter: www.twitter.com/automotive_week.

Posted in: