Een interface voor schakelen en dimmen van alle buitenverlichting

Een interface voor schakelen en dimmen van alle buitenverlichting

Elspec brengt een oplossing op de markt waarmee alle buitenverlichting die voorzien is van elektronische voorschakelapparatuur of led-drivers via één interface geschakeld en gedimd kan worden.

De Eurel ESD van Elspec biedt de mogelijkheid om al deze verlichting via een 1-10 V of DALI interface te dimmen en te schakelen. Daarnaast kunnen er andere lichtbronnen zoals die van abri’s, reclameborden, gebouwen of kunstobjecten apart geschakeld worden. De ESD is volledig onafhankelijk van het kabelnetwerk, lamp en armatuur. Functies kunnen zowel via het openbare verlichtingsnet geprogrammeerd worden als op locatie met een handterminal.

De ESD maakt kostenbesparing mogelijk door lampen te dimmen, maar ook door verlichting eerder of later in- of uit te schakelen. Extra besparing is mogelijk door per mast of groep een andere tijdvertraging in te stellen, waardoor een lagere aansluitwaarde of kleinere kabeldiameter mogelijk is (dankzij reductie van inschakelpieken). Verder zorgt de ESD voor een constante lichtopbrengst gedurende de hele levensduur van de lamp door via de depreciatie- en behoudfactor automatisch rekening te houden met veroudering.

Posted in: