DITCM Experience Center geopend

DITCM Experience Center geopend

Het DITCM (Dutch Integrated Test site for Cooperative Mobility) Experience Center op de AutomotiveCampusNL te Helmond is op 20 september feestelijk geopend door Yvonne van Mierlo, wethouder Economische Zaken van de Gemeente Helmond.

Het DITCM Experience Center biedt een interactieve beleving van de nieuwste innovatieve smart mobility mogelijkheden en de technologieën die centraal staan binnen DITCM. Het Center biedt de samenwerkende partners van DITCM de mogelijkheid om technologische ontwikkelingen te demonstreren, binnen zowel hun zakelijk netwerk, als voor algemeen publiek dat zich interesseert voor innovaties die de verkeersveiligheid, comfort en doorstroming van het verkeer bevordert. In DITCM werken inmiddels bijna 30 partners van overheden, bedrijfsleven en kennisinstellingen nauw samen met het doel smart mobility systemen te ontwikkelen en in te voeren.

Demo’s

In het Center staan simulatoren opgesteld waarbij te zien is hoe een automobilist onder andere al rijdend op zijn navigatiesysteem adviezen krijgt over de optimale snelheid om bij een naderend stoplicht door groen te kunnen rijden. Hiernaast krijgt hij in zijn voertuig informatie over de snelheid van auto’s die voor hem rijden en informatie die nu nog boven de weg hangt.

Doel van het Experience center is verder dat bedrijven, overheden en kennisinstellingen van elkaar leren bij de invoering van smart mobility systemen.

Nederland wordt beschouwd als een van de koplopers op het gebied van innovatieve smart mobility systemen, waarbij juist de genoemde samenwerking haar vruchten afwerpt en zich vertaalt in kansen voor het bedrijfsleven. De verwachting is dat men binnen vijf jaar de geavanceerde systemen tot consumentenproducten heeft ontwikkeld.

Bron: Persbericht DITCM, 20 september 2013

Posted in: