CityTec: Oplaadbaar noodarmatuur verlicht straten bij kabelstoring

Als openbare verlichting langdurig uitvalt, kan dat vervelende situaties opleveren. CityTec heeft een hiervoor een oplaadbaar noodarmatuur ontwikkeld. Het eenvoudig te monteren armatuur brengt langdurig verlichting zonder bijladen: vanaf zo’n 12 dagen rond de koudste en donkerste dagen van het jaar, tot tegen de 30 dagen in de zomer. Geladen met groene stroom, biedt het oplaadbare noodarmatuur een effectief, duurzaam én geluidloos alternatief bij langdurige storingen.

Verkeers- en sociale veiligheid

Langdurige uitval van de openbare verlichting is meestal het gevolg van een kabelstoring. Het opsporen en repareren daarvan is soms een buitengewoon lastige opgave. Ondanks alle inspanningen die worden gedaan om de storing te lokaliseren, komt het voor dat straten het meerdere dagen moeten doen zonder afdoende openbare verlichting. Een ongewenste situatie met het oog op de verkeers- en sociale veiligheid. Vooral voor woonwijken is een tijdelijke oplossing niet zomaar voorhanden. Het plaatsen van een generator, bijvoorbeeld, wat in het buitengebied nog wel een optie kan zijn, is hier alleen al vanwege het geluid geen goed alternatief. Het noodarmatuur van CityTec biedt dan uitkomst.

Bewoners blij

Ontwerper van het noodarmatuur is John Barendregt, engineer bij de afdeling Innovations van CityTec. John: “We hebben er een tijd aan gewerkt om tot een versie te komen die eenvoudig te monteren is, niet te zwaar is én toch langdurig verlichting geeft. Daar zijn we nu in geslaagd.” En er is direct veel vraag naar! Recent zijn ze in gebruik geweest in een gebied waar een lastige kabelstoring zat. In januari zijn er nog vier ingezet in een afgelegen dorp waar het aardedonker was. De bewoners waren dan ook heel tevreden met de noodverlichting. Wegens de toenemende vraag produceert CityTec snel nu méér exemplaren.

Meer informatie?

Voor meer informatie over het noodarmatuur of andere innovaties van CityTec? Neem dan contact op met Frank Bot, mail: Frank.bot@citytec.nl tel.nr.: 06-53749458

Posted in: