Practical Knowledge Café (11 november 2014)

Benieuwd hoe je marktpartijen kunt uitdagen om innovatieve games, tools of andere middelen te bedenken die reizigers slimmer laten omgaan met mobiliteit? Die aanzetten tot gedragsverandering? En daardoor bijdragen aan een betere bereikbaarheid? Kom dan naar het Practical Knowledge Café op 11 november 2014. Twee bijzondere projecten binnen Beter Benutten staan centraal: de Marktplaats voor Mobiliteit (Rotterdam) en het project Anders op Weg (Midden-Nederland).

Marktplaats voor Mobiliteit Na een welkomstwoord van Jan-Bert Dijkstra, programmadirecteur Beter Benutten, vertellen Hans Stevens en Robert Boshouwers (De Verkeersonderneming) over de innovatieve aanbesteding die in de regio Rotterdam heeft geleid tot de Marktplaats voor Mobiliteit. Op deze Marktplaats staan mobiliteitsdiensten die werkgevers en werknemers helpen slimmer te reizen. Wat maakt de Marktplaats innovatief? Waar zaten de hobbels en waren die te overbruggen? De Marktplaats bevat inmiddels al meer dan 30 diensten die voorheen niet of nauwelijks met de Rotterdamse reiziger in aanraking kwamen. Wat is het succesverhaal hierachter? En wat zijn de lessons learned voor De Verkeersonderneming?

Om een beeld te geven van de verschillende dienstverleners die hun dienst via de Marktplaats voor Mobiliteit aanbieden, laten we na de pitch van De Verkeersonderneming twee video’s zien waarin Forensz en de Watertaxi aan het woord komen. Zij zijn al van het begin af aan betrokken bij de Marktplaats en bieden er nu hun diensten aan. Wat is hun ervaring?

Anders op Weg Na de Marktplaats voor Mobiliteit is het de beurt aan het project Anders op Weg, dat ondernemers uit de creatieve industrie heeft geprikkeld innovatieve ideeën te bedenken voor gedragsverandering en mobiliteit in Midden-Nederland. Irmgard Noordhoek (Economic Board Utrecht, Regio Midden-Nederland) pitcht over dit project. Inmiddels zijn drie bedrijven bezig met een pilot en twee met een haalbaarheidsstudie. Een daarvan, Plan to Behaviour, komt in een video aan het woord over zijn mobiliteitsoplossing Green Owl, die mensen met een online én offline aanpak stimuleert duurzamer te reizen. Ook Anders op Weg kent vele lessons learned m.b.t. de aanpak van innovatie, het selectieproces, de realisatie van de pilots en het meten van de effectiviteit.

Aansluitend is er een uitgebreide netwerkborrel!

We starten ons 9e Practical Knowledge Café op dinsdag 11 november 2014 om 16:30 uur. U bent welkom vanaf 16:00 uur. Na de pitches die tot circa 18.00 uur duren, is er tijd om na te praten en elkaar te ontmoeten onder het genot van een drankje en een hapje. We zijn deze keer te gast bij een dienstverlener van de Marktplaats voor Mobiliteit, ‘WOW’ Welkom op het Werk, Langesteijn 102, 3342 LG, Hendrik-Ido-Ambacht.

Komt u met het openbaar vervoer? Vanaf station CS Zwijndrecht wachten de Filedieren u op om u naar de pendelbus te brengen die u naar de locatie brengt. Vertrektijd vanaf station CS Zwijndrecht tussen: 15.30 – 16.00 uur en vanaf WOW tussen 18.30 – 19.00 uur. Graag horen wij wie hier gebruik van wil maken.

Bent u er ook (weer) bij? We zien u graag!

Meld u nu aan via de website.

Datum: 11 november 2014
Tijd: 16:00 – 19:00 uur
Locatie: ‘WOW’ Welkom op het Werk, Langesteijn 102, 3342 LG, Hendrik-Ido-Ambacht
Posted in: