Academy

Erkende vakopleidingen voor infratechniek in Smart Cities

De ASTRIN Smart Infra Academy

Aanleiding

De Associatie van bedrijven in Slimme Technologie voor Infrastructuur in Nederland | ASTRIN, constateert dat de complexiteit van de techniek in de infratechniek, verkeers- en mobiliteitsmarkt in snel tempo toeneemt. Tegelijk maakt ASTRIN zich zorgen over de teruglopende kwaliteit van het in de branche geleverde werk en toenemend aantal storingen. Steeds meer systemen krijgen uitgebreide functies en koppelingen tussen verschillende systemen groeien. Voor de leveranciers en installateurs in de inframarkt nemen de uitdagingen toe. Medewerkers dienen kennis te hebben van nieuwe technieken en systemen. Oude competenties volstaan niet meer. Een lange carrière en constante bijscholing is ook voor infratechnici een must om bij te blijven. ASTRIN constateert daarmee de noodzaak voor een specifiek actueel en op maat gesneden opleidingsaanbod voor de technici in de infrasector.

Heeft u onze introductiefilm al gezien?

Als infra techniek slimmer wordt, zullen ook monteurs slimmer moeten worden. Daarom zet ASTRIN in op ‘Leven lang leren’

Versterking van de Smart Infra opleidingen

Mede mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie


Deelnemers

Het project begon in 2018 af. Met dit drie jaar durende project zet de Smart Infra branche een volgende stap om de kloof in kennis en vaardigheden op het gebied Smart Infra verder te dichten en haar visie op opleidingen te realiseren.

Lees meer over dit project klik hier. In deze presentatie gaan we inhoudelijk in op de doelen, planning, werkpakketten, etc.